Orkaitėje kepti pomidoriukai su klevų sirupu, burata, saulėje pusiau džiovintais pomidorais ir traškia duonele

Dažnai klausiate manęs, kokius paprastus, bet įdomesnius užkandžius rekomenduočiau pasigaminti.. Tai va prašom jums šiek tiek #foodinspo!

Orkaitėje kepti pomidoriukai su klevų sirupu, Burrata sūriu, saulėje pusiau džiovintais pomidoriukais ir traškia duonele

Labai paprastas užkandis, kuris neatrodo niekuo ypatingas, bet visų poskonių kombinacija nukelia į nepamirštamą skonio pasaulį, dėl kurio šis užkandis tampa stalo žvaigžde.

Reikės:

  • Vyšninių pomidoriukų
  • Česnako
  • Pistacijų arba pinijų riešutų
  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • Klevų sirupo
  • Burrata sūrio
  • De Carlo saulėje pusiau saulėje džiovintų pomidoriukų
  • Šviežios mėgstamos duonos
  • Druskos, pipirų
  • Šviežio baziliko

Pomidoriukus sudėti į kepimo indą. Apipilti aukščiausios kokybės alyvuogių aliejumi, įdėti smulkiai pjaustyto česnako, pašlakstyti klevų sirupu, druska ir pipirais.

Dėti į orkaitę pusvalandžiui, kol pomidoriukai suminkštėja.

Tuomet pasipjaustykite šviežios duonos, pašlakstykite aliejumi ir dėkite į orkaitę šalia ar virš pomidorų. Ir pakepkite ant griliaus funkcijos kokias 7-10 min, kol duona apskrus.

Keptuvėje pakepinkite pistacijų ar pinijų riešutus.

Viskas! Išimame indą su pomidoriukais. Beriame pakeptus riešutus, saulėje pusiau džovintus pomidoriukus, dedame suplėšytą į mažus gabaliukus Burrata sūrį, pabarstome šviežių baziliko lapelių ir apšlakstome ypač tyru alyvuogių aliejumi. Patiekiame ant stalo su traškia duona.

Skanaus! 🌿

Parengė:

#AnotherBiteKitchen

www.instagram.com/another_bite

Gaminant paprastus, tik kelių ingredientų patiekalus galioja viena vienintelė taisyklė - ingredientai turi būti geriausios kokybės!

NEMOKAMAS SIUNTIMAS

Nuo 50 eur Lietuvoje siunčiame nemokamai, išskyrus Kuršių Neriją

GREITAS PRISTATYMAS

Pristatome per 2 darbo dienas tiesiai į namus arba artimiausią paštomatą