Orkaitėje kepti pomidoriukai su klevų sirupu, burata, saulėje pusiau džiovintais pomidorais ir traškia duonele
Dažnai klausiate manęs, kokius paprastus, bet įdomesnius užkandžius rekomenduočiau pasigaminti.. Tai va prašom jums šiek tiek #foodinspo!
Orkaitėje kepti pomidoriukai su klevų sirupu, Burrata sūriu, saulėje pusiau džiovintais pomidoriukais ir traškia duonele
Labai paprastas užkandis, kuris neatrodo niekuo ypatingas, bet visų poskonių kombinacija nukelia į nepamirštamą skonio pasaulį, dėl kurio šis užkandis tampa stalo žvaigžde.
Reikės:
- Vyšninių pomidoriukų
- Česnako
- Pistacijų arba pinijų riešutų
- Ypač tyro alyvuogių aliejaus;
- Klevų sirupo
- Burrata sūrio
- De Carlo saulėje pusiau saulėje džiovintų pomidoriukų
- Šviežios mėgstamos duonos
- Druskos, pipirų
- Šviežio baziliko
Pomidoriukus sudėti į kepimo indą. Apipilti aukščiausios kokybės alyvuogių aliejumi, įdėti smulkiai pjaustyto česnako, pašlakstyti klevų sirupu, druska ir pipirais.
Dėti į orkaitę pusvalandžiui, kol pomidoriukai suminkštėja.
Tuomet pasipjaustykite šviežios duonos, pašlakstykite aliejumi ir dėkite į orkaitę šalia ar virš pomidorų. Ir pakepkite ant griliaus funkcijos kokias 7-10 min, kol duona apskrus.
Keptuvėje pakepinkite pistacijų ar pinijų riešutus.
Viskas! Išimame indą su pomidoriukais. Beriame pakeptus riešutus, saulėje pusiau džovintus pomidoriukus, dedame suplėšytą į mažus gabaliukus Burrata sūrį, pabarstome šviežių baziliko lapelių ir apšlakstome ypač tyru alyvuogių aliejumi. Patiekiame ant stalo su traškia duona.
Skanaus! 🌿
Parengė:
#AnotherBiteKitchen
www.instagram.com/another_bite
Gaminant paprastus, tik kelių ingredientų patiekalus galioja viena vienintelė taisyklė - ingredientai turi būti geriausios kokybės!